Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Σχολιασμός

    Ο σχολιασμός ή, όπως το λένε σήμερα οι νέοι, "κράξιμο" είναι όταν ένα άτομο σχολιάζει το συνάνθρωπό του με τον κακό τρόπο και δυστυχώς ισχύει πολύ στους σημερινούς εφήβους. Υπάρχουν στιγμές που ένας φίλος, για παράδειγμα, μπορεί να ντυθεί περίεργα και εμείς να τον σχολιάσουμε. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο κακό αλλά κάποιες φορές μπορεί να παρατραβηχτεί και να αρχίσουμε να τον κοροϊδεύουμε δυνατά έτσι ώστε να το ακούνε όλοι. Αυτό στην ουσία είναι λεκτική βία καθώς αρχίζουν να κοροϊδεύουν το παιδί και αλλά άτομα. 

    Ο σχολιασμός όμως είναι πιο κακός απ'όσο νομίζετε ότι είναι γιατί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή του θύματος και κάποιες φορές καταντάει σε αυτοκτονία. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι νέοι που σχολιάζονται. Εάν είναι σοβαρός τότε μιλήστε στους γονείς σας γιατί αυτοί θα σας βοηθήσουν δίνοντας μια πρακτική λύση. Αν όμως ο σχολιασμός που δέχεστε δεν είναι σοβαρός, τότε προσπαθήστε να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Σίγουρα θα υπάρχει λόγος που σας σχολιάζουν οπότε μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να σταματήσει όλο αυτό. Αν όμως δεν μπορείτε, τότε μην δίνετε σημασία στους ανθρώπους που σας "κράζουν". 


    Οι νταήδες θα καταλάβουν ότι τους έχετε ξεπεράσει και θα σταματήσουν να σας κοροϊδεύουν. Να ξέρετε ότι οι φίλοι σας θα σας βοηθάνε και μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Αν κάποιος νταής διαβάζει αυτήν την ανάρτηση, θα θέλαμε να αφιερώσει 1 λεπτό απ'τη ζωή του και να κάνει την εξής σκέψη: Πώς θα ένιωθε ο ίδιος αν αυτός σχολιαζόταν από τα άλλα παιδιά, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε αυτός;


Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και να ήταν βοηθητική.
Ως την επόμενη φορά, καλές γιορτές και καλή συνέχεια!!

2 σχόλια: