Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τα λάθη των γονιών προς τα παιδιά (Μέρος 2ο)

 Οι γονείς, όπως είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση με το ίδιο θέμα, κάνουν κάποια λάθη. Το βασικό ερώτημα είναι άμα μπορούν να τα διορθώσουν, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσει αυτή η οικογένεια. 

  Υπάρχουν στιγμές που οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους. Δηλαδή, δεν το αφήνουν να πάει σε μια εκδρομή του σχολείου γιατί φοβούνται, μήπως το λεωφορείο τρακάρει. Αυτό κάνει τα παιδιά να νιώθουν μειονεκτικά για τον λόγο ότι τα άλλα παιδιά θα πάνε στην εκδρομή και αυτό όχι. Για αυτό τον λόγο προσπαθήστε να είστε λιγότερο προστατευτικοί αλλά περισσότερο ενδιαφερόμενοι για την ελευθερία τον παιδιών σας. Να ξέρετε όμως ότι μπορείτε να τα φυλάσσετε μέχρι τα 18 τους χρόνια, όπως είπε η Περλ Μπακ: Παιδιά δεν έχεις. Τα αποκτάς προς φύλαξη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Κι αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει πολύ πολύ μεγάλο.

    Ένα άλλο λάθος των γονιών είναι το ανακάτεμα στην προσωπική τους ζωή. Για παράδειγμα, σε έναν γονιό μπορεί να έρθει η ιδέα να προσλάβει έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να μπει στο λογαριασμό του παιδιού (οι λεγόμενοι hacker). Ο γονιός θα θέλει να δει τα μηνύματα του γιου ή της κόρης του απλώς από περιέργεια ή επειδή ανησυχεί. Αυτό ουσιαστικά είναι παραβίαση προσωπικής ζωής, κάτι το οποίο δε θα έπρεπε να κάνει κανείς. Και το χειρότερο είναι ότι το παιδί δε θα το μάθει ποτέ. Οπότε, πρέπει οι γονείς να κατανοήσουν ότι τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα που μπορεί να φέρει κακό στην οικογένεια τους. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που το παιδί θα παίξει διαδικτυακό πόκερ και θα χάσει τα λεφτά των γονιών. Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται ούτε να ψαχουλεύουν τα κινητά των παιδιών τους. Το μόνο θέμα είναι το πρόβλημα με τους παιδεραστές, αλλά από την στιγμή που τα αφήνουν να βάζουν φωτογραφίες στο facebook δείχνει πόσο ανίκανοι γονείς είστε και δεν φοβάστε μήπως κάποιος παιδεραστής την δει. Επίσης και τα παιδιά πρέπει να σκέφτονται τι θα γίνει αν κάνουν κάποιον άγνωστο φίλο στο facebook, έτσι κι αλλιώς, γιος μυαλωμένος κάνει ευτυχισμένο τον πατέρα του, ενώ ο άμυαλος είναι η στεναχώρια της μητέρας του. (Σολομών)

   Εσείς ως γονείς πρέπει να προσέχετε και να ελέγχετε την ζωή του παιδιού σας, αλλά μέχρι ένα βαθμό. Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάρτηση μας. Έως την επόμενη φορά, καλή συνέχεια!

1 σχόλιο:

  1. 1xbet korean - legalbet.co.kr
    1xbet korean - legalbet.co.kr - Legalbet.co.kr 【 U.K. 1xbet 후기 】 , legalbet.co.kr , sportsbet.co.kr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή