Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μοναξιά

Μοναξιά είναι όταν κάποιος μένει μόνος του, χωρίς φίλους, και αποκόπτεται από τον άλλον κόσμο.

Ένα από τα κύρια αίτια είναι η σημερινή τεχνολογία, η οποία, έχει αποκόψει πολύ τους ανθρώπους από τον γύρω κόσμο. Βλέποντας μόνο εικονικά πράγματα, βίαια παιχνίδια ή ακόμα η πολύ μεγάλη ενασχόλησή τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία είναι πολύ διαδεδομένα στην εποχή μας. Έτσι έχουμε τα χαρακτηριστικά της μοναξιάς, όπως είναι το κλείσιμο στον εαυτό σου και μετά ακολουθεί η κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα είναι η ύπαρξη ενός εσωτερικού κενού, η έντονη αδιαφορία και η αυτοκτονία ενώ, επίσης, και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, για αυτό είμαστε εδώ, σαν ψυχολόγοι να σας μιλήσουμε για την αντιμετώπιση της μοναξιάς ή την βοήθεια των γονέων για την αντιμετώπιση στα παιδιά τους.


Ένας τρόπος είναι η κοινωνικοποίηση του μοναχικού ανθρώπου. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με την υποστήριξη άλλων ανθρώπων όπως την οικογένεια αυτού του ατόμου, που μπορούν να τον κάνουν να αισθάνονται ωραία. Αν πρόκειται για παιδιά τότε πρέπει έστω να του μάθετε πως αυτό δεν πειράζει και πως είναι καλός έτσι όπως είναι χωρίς να του δημιουργούμε χαμηλή αυτοεκτίμηση για τον εαυτό του. Αν κάποιος, είναι εξαρτημένος από τους υπολογιστές, το κινητό ή τάμπλετ, τότε πρέπει οι γονείς να τον απεξαρτήσουν παίρνοντας από αυτόν τις ηλεκτρονικές συσκευές για έναν μήνα. Αμέσως θα δείτε πως το παιδί σας θα φτιάχνει την συμπεριφορά του, όπως και τους βαθμούς του! Έτσι, θα βγείτε και εσείς κερδισμένοι αλλά και το παιδί σας. Αν όμως είναι σοβαρή η εξάρτηση του από τις συσκευές τότε, μπορείτε να τον πάτε σε κέντρα απεξάρτησης, που είναι πολύ καλά για αυτό.


Τώρα παρακάτω θα γράψουμε ένα απόσπασμα από το Λεξικό Ανεπτυγμένων Εννοιών
Συμπέρασμα: Η μοναξιά έχει αρνητικές συνέπειες για το σύγχρονο πολιτισμένο άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα. Στην εποχή μας, που έχει αποκληθεί ‘εποχή της μοναξιάς’, χρειάζεται επικοινωνία και κατανόηση με το συνάνθρωπο μας, ώστε να μη νιώθουμε μόνοι, χωρίς φίλους και χωρίς σχέσεις μέσα στη ζωή. Η γενική καλλιέργεια και κυρίως η ανθρωπιστική παιδεία βοηθούν το άτομο, ώστε να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του και τον προορισμό του.
Ως την επόμενη ανάρτηση, σας ευχόμαστε, καλή συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου