Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Μονογονεϊκή Οικογένεια

Μονογονεϊκή οικογένεια είναι αυτή που αποτελείται από έναν γονιό και ένα ή δύο παιδιά. Ο γονιός (πατέρας ή μητέρα) φροντίζει τα παιδιά μόνος του είτε επειδή ο/η σύζυγός του/της πέθανε, είτε επειδή χώρισαν. Ο γονιός που απέμεινε με τα παιδιά όμως ταλαιπωρείται πολύ με τη φροντίδα τους διότι δεν έχει τη συμπαράσταση του/της συντρόφου του. Αλλά και τα παιδιά έχουν μια ζόρικη ζωή επειδή ξέρουν ότι ο πατέρας ή η μητέρα τους δεν είναι κοντά τους και ότι δε θα τους ξαναδούν. Ο γονιός που μένει με τα παιδιά του ταλαιπωρείται με δύο τρόπους:
  • Σωματικά. Το να φροντίζεις τα παιδιά σου μαζί με τον/την σύζυγό είναι αρκετά δύσκολο, το γεγονός όμως ότι δεν έχεις βοήθεια από κανέναν άλλον κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη και κουραστική. 
  • Ψυχικά. Όπως και τα παιδιά, έτσι και ο γονιός στεναχωριέται που ο σύζυγος έχει πεθάνει ή απλώς έχει χωρίσει. Η απώλεια αυτή, τον κάνει να αλλάζει συμπεριφορά και γίνεται πιο βίαιος και αυστηρός με τα παιδιά του ή κάποιες φορές δεν ασχολείται καθόλου. Δε σημαίνει πώς δεν νοιάζεται γι'αυτά, απλώς η απώλεια αυτή τον έχει καταστρέψει ψυχικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να επισκέπτεται συχνά έναν ψυχολόγο. 
Όταν όμως ο γονιός δεν νοιάζεται για τα παιδιά του, τότε αυτά βασίζονται στους φίλους τους αλλά οι φίλοι αυτοί μπορεί να μην έχουν καλή συμπεριφορά με αποτέλεσμα να αλλάζουν τον χαρακτήρα των παιδιών. Έτσι, αυτά πάνε απ'το κακό στο χειρότερο. Δεν ικανοποιούν τον γονιό τους που ταλαιπωρείται τόσο πολύ, αδιαφορούν για τις σχολικές υποχρεώσεις και γενικά έχουν μία κακιά συμπεριφορά. Έχουμε το παράδειγμα μιας συμμαθήτριάς μας στο Δημοτικό Σχολείο:


" Η Μαρία ήταν ένα αγαπητό κορίτσι στην τάξη μας. Δυστυχώς όμως η μητέρα της αρρώστησε από καρκίνο και μετά από λίγο καιρό πέθανε. Η Μαρία είχε έναν μικρό αδερφό και μια μεγάλη αδερφή. Έκλαιγε για πολλές μέρες μέχρι που τα άλλα κορίτσια στην τάξη μας τη βοήθησαν. Η Μαρία όμως δεν μπορούσε να ξεχάσει τη μητέρα της. Έτσι, άρχισε να αλλάζει τη συμπεριφορά της και γινόταν κακιά. Τα κορίτσια πλέον δεν τη συμπαθούσαν. Η Μαρία σιγά- σιγά γινόταν πιο ασυνεπής στα σχολικά μαθήματα και στρεφόταν πιο πολύ στους φίλους της που είχαν τέτοια συμπεριφορά από μόνοι τους. Έτσι, η Μαρία "χάλασε" και έκανε πιο πολλή παρέα με τα κακά παιδιά. Ο πατέρας της ήταν εξίσου στενοχωρημένος και ψυχικά τραυματισμένος και δεν μπορούσε να φροντίζει τα παιδιά του. Με λίγα λόγια, δεν ασχολιόταν με αυτά. Ξεκίνησε το κάπνισμα και άλλαξε πολύ τον τρόπο ζωής του. Όσο περνούσαν τα χρόνια, η Μαρία γινόταν όλο και πιο αγενής και ασυνεπής και εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τέτοια παιδιά. Παρόμοια συμπεριφορά είχαν και τα δύο αδέρφια της. Τα κορίτσια που αρχικά έκαναν παρέα μαζί της ποτέ δεν τη συμπάθησαν. "
Όσα παιδιά ανήκουν σε μια μονογονεϊκή οικογένεια
πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο και να εκτιμούν την προσπάθεια του πατέρα ή της μητέρας τους διότι αυτοί περνάνε μια πολύ δύσκολη δοκιμασία και προσπαθούν να σας κάνουν χαρούμενους.

Αυτή ήταν η ανάρτησή μας, ελπίζουμε να σας άρεσε. Μέχρι την επόμενη φορά, καλή συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου