Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Περιβάλλον και Ανακύκλωση

Σε αυτήν την ανάρτηση θα μιλήσουμε για το περιβάλλον, θα δούμε πώς μπορούμε να το προστατέψουμε καθώς και γιατί κάνουμε ανακύκλωση.
Περιβάλλον σημαίνει όλα αυτά που μας περιβάλλουν, καθώς και μπορεί να σημαίνει και φύση. Όπως ξέρουμε, χωρίς την φύση δεν θα υπήρχε ζωή και χωρίς ζωή και φύση μαζί ο πλανήτης μας θα ήταν σαν τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, σκοτεινός και κρύος. Αλλά, τους τελευταίους τρεις αιώνες έχουν γίνει πολλές αλλαγές, με τη βιομηχανική επανάσταση και τις νέες εφευρέσεις, που κατέστρεψαν και καταστρέφουν την φύση φέρνοντας κλιματικές αλλαγές και έλλειψη οξυγόνου αντικαθιστώντας το διοξείδιο του άνθρακα που δεν είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Αρχίζοντας λοιπόν από τα πρώτα εργοστάσια στην Αγγλία, η ανακάλυψη του πλαστικού, του πετρελαίου και τον αυτοκινήτων που άρχισαν να φέρνουν τις πρώτες καταστροφές στον πλανήτη μας. Τα επόμενα εκατό χρόνια ήταν τα χειρότερα, πρώτα από τα εργοστάσια που άρχισαν να φτιάχνουν την τρύπα του όζοντος, μετά τα αυτοκίνητα που αυξήθηκαν κατά εκατομμύρια και τελευταία και χειρότερα τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια άρχισαν να αυξάνονται, τα πετούσαν παντού! Τα ζώα εξαφανιζόταν, πολλά μειώθηκαν. Η πανίδα άρχισε να καταστρέφεται. Το ίδιο και με την χλωρίδα καθώς, πολλά σπάνια φυτά εξαφανίστηκαν και πολλά δέντρα κόπηκαν. Φτάνουμε ακόμα και στις αλλαγές των κλιμάτων, με αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων από την τρύπα του όζοντος που περνούσε πιο πολύ φως του ηλίου από ότι πριν. Τέλος, οι άνθρωποι μολύνονται από πολλά είδη καρκίνου. Έτσι φτάνουμε σε ένα σημείο που η προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη.

Τότε βγαίνουν πολλές ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος και ανακαλύπτεται η ανακύκλωση, πολλοί άνθρωποι την ακολούθησαν πετώντας μέσα χαρτιά, πλαστικά, αλουμίνιο, γυαλί κτλ. μέχρι που ξεφύγαμε από την καταστροφή της φύσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ανεπτυγμένες χώρες δεν κάνουν ανακύκλωση, μερικές από αυτές είναι, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Πολωνία. Η ανακύκλωση είναι ουσιαστικά το πέταγμα αυτόν των υλικών, την επεξεργασία του και τέλος το νέο πράγμα που φτιάχνουν με αυτό το υλικό. Όσο περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ανακύκλωση τόσο περισσότερα υλικά σώζουμε από τον πλανήτη μας.
Το περιβάλλον μπορούμε να το προστατεύσουμε και με άλλους τρόπους, όπως την δεντροφύτευση, η χρησιμοποίηση χάρτινων σακούλων και άλλοι πολλοί δημιουργικοί τρόποι που μπορείτε να σκεφτείτε μόνοι σας!

Αυτή ήταν η ανάρτηση μας. Να θυμάστε ότι το περιβάλλον μας έδωσε τη ζωή και όλες τις δυνατότητες που έχουμε. Ως την επόμενη ανάρτηση, σας ευχόμαστε, καλή συνέχεια!

2 σχόλια: