Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πρόσφυγες

     Πρόσφυγας είσαι όταν αναγκάζεσαι να φύγεις από την χώρα σου κυρίως γιατί κινδυνεύεις. Έτσι και έγινε στις 15 Μαρτίου το 2011, όταν χιλιάδες κάτοικοι της Συρίας χρειάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους, λόγω του πολύ βίαιου πολέμου, και να πάνε στις γειτονικές χώρες. Από τότε ως σήμερα, ο πόλεμος αυτός έγινε πιο επικίνδυνος και έτσι έχουμε πάνω από εκατόν τριάντα χιλιάδες πολίτες συνολικά που εγκατέλειψαν και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους και να αναχωρήσουν για μια άλλη πιο ανεπτυγμένη.


    Παίρνοντας, χωρίς άλλη σκέψη, την απόφαση αυτή ξεκινούν ένα ταξίδι, μεγάλο και κουραστικό για να φτάσουν στον προορισμό τους. Στο ταξίδι τους συναντάνε εμπόδια όπως η διάσχιση του Αιγαίου που πολλές φορές φέρνει σε θάνατο πολλούς πρόσφυγες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καιρός χαλάει με αποτέλεσμα, με 6-7 μποφόρ οι πλαστικές βάρκες με 60 ή, μερικές φορές, ως και 300 πρόσφυγες να πέφτουν πάνω σε βράχια ή να ανατρέπονται και αμέσως να βυθίζονται στη θάλασσα. Οι ιστορίες τους είναι απίθανες, με ανθρώπους να πέφτουν πάνω σε κρύα νερά, πτώματα να επιπλέουν ή ακόμα και ζωντανές μητέρες να κρατάνε στα χέρια τους, με λυγμούς, τα παιδιά τους που πνίγηκαν μέσα στα κρύα νερά. Η κατάσταση, όμως δεν είναι καλύτερη στα σύνορα, όπου προσπαθούν μέσα στις λάσπες και τη βροχή να τα περάσουν . Η κατάσταση είναι τραγική! Ανθρώπινες ψυχές χάνονται καθημερινά προσπαθώντας να βρούνε πράγματα που εμείς έχουμε, σπίτι, δουλειά, εκπαίδευση και λεφτά. Το σκηνικό θα χειροτερέψει με το πέρασμα των χρόνων, καράβια θα βουλιάζουν, πρόσφυγες θα κρυώνουν, οικογένειες θα κλαίνε επειδή, θα αρρωσταίνουν και θα πεθαίνουν  και έτσι οι ψυχές για μας θα δείχνουν απλά ως αριθμούς, σε αυτούς, όμως θα είναι μια μεγάλη απώλεια που θα τη θυμούνται όλη τους την ζωή.
    Κανένας μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και άμα ποτέ βρεθούμε θα παρακαλάμε για ιατρική βοήθεια, νερό και φαί.  Για αυτό πρέπει όσο πιο πολύ γίνεται να τους βοηθήσουμε.


    Η ανάρτηση μας έχει θέμα για τους πρόσφυγες της Συρίας και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Πιστεύουμε να σας άρεσε, ως την επόμενη φορά, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου