Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θυμός

    Ο θυμός είναι κάτι που όλοι έχουμε νιώσει. Οι γονείς θυμώνουν στο θέμα της δουλειάς και των παιδιών τους, ενώ τα παιδιά σε θέματα με άλλα παιδιά ή ακόμα και με τους μεγάλους. Όταν κάποιος είναι θυμωμένος αισθάνεται σαν να θέλει να χτυπήσει τον άλλον ή να του πάρει εκδίκηση για αυτό που έκανε ο άλλος. Να κάνεις τον άλλον να θυμώσει είναι πολύ εύκολο τα τελευταία χρόνια, γιατί όλοι ξέρουν τι κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Απλά, υπάρχουν άτομα που θυμώνουν πιο εύκολα από άλλα. Θα αναλύσουμε το θέμα σε τρεις κατηγορίες:

  • Γονείς: Οι γονείς θυμώνουν πολύ εύκολα και ιδίως με τα παιδιά τους για πολλούς λόγους. Αλλά τι γίνεται όταν θυμώνουν με την δουλειά τους; Σε εκείνη την περίπτωση πρέπει να συγκρατηθούν γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν άσχημα στον πελάτη.  Πρέπει δηλαδή να ελέγξουν τον θυμό τους πριν αρχίσουν τις φωνές στον πελάτη. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να διακόψετε την συζήτηση μαζί του ή άμα είναι τόσο σημαντικό τότε πρέπει να συγκρατηθείτε παίρνοντας απλά βαθιές ανάσες. Π.χ σκεφτείτε ότι είστε κάπου αλλού, σε ένα ήσυχο μέρος. Μετά από αυτή τη συζήτηση πρέπει να μιλήσετε με ένα άτομο που εμπιστευεστε, έτσι ώστε να μην σας ξανά πιάσει ο θυμός αυτός με το ίδιο άτομο και τα ίδια θέματα.
  • Παιδιά: Τα παιδιά νευριάζουν κυρίως για ασήμαντους λόγους που αυτά τα νεύρα δεν μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά. Αλλά αν χρειάζεται μπορείτε να τα συμβουλέψετε για να βρουν μια άκρη.
  • Έφηβοι: Οι Έφηβοι νευριάζουν πολύ εύκολα κυρίως γιατί σε αυτή την ηλικία μπορούν να
    χειριστούν τις μεθόδους όπως το ξύλο ή το βρίσιμο. Όμως και τα δύο θα κάνουν τον άλλον να νευριάσει ακόμα περισσότερο από αυτό που ήταν. Για αυτό σε αυτό το θέμα πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς και να μιλήσουν με το παιδί. Ξέρετε τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά τώρα φτάνουν μέχρι και στον θάνατο του άλλου παιδιού. Για αυτό μπορεί να χρειαστεί να εμπλακείτε και εσείς. Και να θυμάστε ότι ακόμα και τα καλύτερα παιδιά θυμώνουν εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου