Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

    Ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που περνούν την ηλικία των πενήντα ή εξήντα ετών. Πολλοί άνθρωποι θεωρούνται ηλικιωμένοι από την στιγμή που γίνονται παππούδες ή γιαγιάδες ή από την στιγμή που βγουν στην σύνταξη. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως νέοι, πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι περνάνε ωραία με το να παίρνουν λεφτά χωρίς να κάνουν τίποτα. Αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο, μερικοί ηλικιωμένοι παίρνουν πολύ λίγα λεφτά. Επίσης, οι περισσότεροι παίρνουν πολλά χάπια και έχουν προβλήματα υγείας, δεν πιστεύουμε πως κάποιος θα ήθελε να είναι στην θέση τους!

    Αλλά ας κοιτάξουμε λίγο την ζωή των ηλικιωμένων πιο αναλυτικά. Οι ηλικιωμένοι χαίρονται όταν βλέπουν τα εγγόνια τους ή ακόμα και τα παιδιά τους. Αλλά δεν χαίρονται όταν έχουν ένα νέο πρόβλημα υγείας. Οι ξαφνικοί θάνατοι συγγενών στην ηλικία τους ή ακόμη και φίλων τους κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή τους. Ακόμα και η μείωση του ποσού που χρημάτων που κερδίζουν από τη σύνταξη τούς κάνει ακόμα πιο χάλια. Αλλά κατά κάποιον τρόπο χάνουν την σωματική τους υγεία, την ψυχική τους υγεία και τα οικονομικά τους.

    Άρα πρέπει να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους. Σωματικά δεν μπορούμε, οικονομικά δεν μπορούμε, άρα στο μόνο πράγμα που μπορούμε να τους βοηθήσουμε είναι ψυχικά. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να τους κάνουμε να νιώσουν χαρούμενα. Μια επίσκεψη συγγενών θα τους έκανε καλό, έστω και μία φορά τον μήνα, αλλά όχι μια φορά τον χρόνο! Για να οργανώσετε μια τέτοια επίσκεψη χρειάζεται δουλειά. Άμα δεν μπορείτε, τότε, υπάρχει η εναλλακτική λύση, να πάτε εσείς και να τον βοηθήσετε, με ό,τι κάνει ή να μιλήσετε μαζί του έτσι ώστε να μην νιώσει μοναξιά. Αυτά τα πράγματα θα τον κάνουν να νιώσει καλύτερα, όχι μόνο αυτόν αλλά και εσάς. 

    Η χώρα μας χρειάζεται υποστήριξη για τους ηλικιωμένους, καθώς είναι η πρώτη χώρα σε γηράσκοντα πληθυσμό ανάμεσα σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (14% του πληθυσμού στην χώρα μας είναι άτομα άνω των 65 ετών!). Επίσης, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα με τις λιγότερες γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (In.gr

    Η σημερινή μέρα (1η Οκτωβρίου) είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Για αυτόν τον λόγο χαρίστε ένα χαμόγελο σε έναν ηλικιωμένο που το έχει ανάγκη και θα δείτε αμέσως ότι θα αισθανθείτε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου