Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Συμπεριφορά Των Εφήβων (με τους φίλους)

    Οι έφηβοι, όπως είπαμε στις δύο προηγούμενες δημοσιεύσεις, είναι δύσκολο να εκφράσουν πολλά από τα συναισθήματα τους, για αυτόν τον λόγο περνάνε ένα μεταβατικό στάδιο. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς αισθάνονται με τους φίλους τους.

    Πρώτα από όλα θα πρέπει να τα χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη είναι εκείνη που έχουν κακή παρέα, η δεύτερη είναι τα παιδιά που κάνουν παρέα με λίγα παιδιά και είναι καλά και η τρίτη είναι τα παιδιά που δεν έχουν καθόλου παρέα, αυτά τα παιδιά δέχονται συνήθως bullying από την πρώτη ομάδα.

    Για την πρώτη κατηγορία είχαμε μιλήσει στο προηγούμενο άρθρο. Έτσι, ό,τι θέλετε να μάθετε για αυτήν, μπορείτε να το δείτε.

    Η δεύτερη είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις, πολλές φορές αυτά τα παιδιά περνάνε κάτι, όχι και τόσο έντονο, bullying. Αυτά τα παιδιά στο γυμνάσιο και στο λύκειο μπορεί να είναι ο στόχος των ''νταήδων'', αλλά αυτό το πράγμα ξεπερνιέται εύκολα, γιατί οι φίλοι τους βοηθάνε.

    Η τρίτη και τελευταία κατηγορία είναι πολύ μικρή στις μέρες μας. Σε αυτήν είναι τα παιδιά που δέχονται και είναι θύματα bullying. Θύμα bullying μπορείς να γίνεις πολύ εύκολα, αν σε βρίσει ή, ακόμα χειρότερα, αν σε χτυπήσει κάποιος αμέσως γίνεσαι θύμα. Τότε πρέπει να πας και να το πεις σε κάποιον, στον διευθυντή ή διευθύντρια, στους γονείς κ.τ.λ. Μόνο μην ακούς τους φίλους σου. Αυτοί μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Πρέπει να το πεις αλλιώς μπορείς να καταλήξεις σε πολύ άσχημη κατάσταση.

    Όλα αυτά με το bullying γίνονται στις μέρες μας γιατί οι έφηβοι θέλουν να δείξουν ότι είναι ''μάγκες'' ή απλά έτσι ζούνε στο σπίτι, δηλαδή με ξυλοδαρμούς.

    Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση με θέμα τους εφήβους και το Πάσχα θα έχουμε πιο πολλές αναρτήσεις. Παρακάτω έχει ένα βίντεο για το bullying. Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου