Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Εγωισμός

Ο Εγωισμός στα παιδιά
    Ένας άνθρωπος είναι εγωιστής όταν θέλει να έχει πολλά πράγματα μόνο για τον εαυτό του. Δεν ξέρει να μοιράζεται και δεν θέλει να δώσει σε κανέναν τίποτα που δεν χρησιμοποιεί. Είναι καλό να έχεις πολλά πράγματα και να τα απολαμβάνεις μόνος σου κάποιες φορές αλλά πρέπει επίσης να τα μοιράζεσαι. Το πρόβλημα του εγωισμού υπάρχει συνήθως στα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών και κυρίως στα κορίτσια. Το εγωιστικό παιδί όμως μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του αν κάνει μία σοβαρή συζήτηση με τους γονείς του ή αν επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Έχουμε μία ιστορία με έναν φίλο μας που το παιδί του ήταν εγωιστικό: 
"Η κόρη μου ήταν εγωιστική και δεν ήθελε να μοιράζεται τίποτα από τα παιχνίδια που είχε. Τα ρούχα που της ήταν μικρά, τα κρατούσε και δεν ήθελε να τα δώσει σε κανέναν. Έκανα μία ώριμη συζήτηση με το κορίτσι μου αλλά αυτή δεν άλλαξε. Ήμουν απελπισμένος και έτσι επισκέφτηκα έναν ψυχολόγο. Τελικά ο ψυχολόγος βοήθησε πολύ και ο χαρακτήρας της κόρης μου άλλαξε. Άρχισε να μοιράζεται τα παιχνίδια της, τα μικρά ρούχα που είχε τα έδωσε σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη και απέκτησε περισσότερους φίλους, αφού έφυγε ο εγωισμός της."

    Ένας άνθρωπος, που είναι εγωιστής είναι πολύ δύσκολο να το παραδεχτεί. Τα περισσότερα παιδιά που είναι εγωιστές, είναι, με μια λέξη ''κακομαθημένα'' έχουν τα πάντα και δεν τα μοιράζονται με τα άλλα παιδιά, ενώ ότι έχουν τα άλλα παιδιά το θέλουν και εκείνοι. Αυτό δεν είναι σωστό και  για αυτό πρέπει οι γονείς να μάθουν λίγο διαπαιδαγώγηση. 
    Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά που είναι εγωιστές. Πολλές φορές είναι και οι μεγάλοι που ζηλεύουν το γείτονά τους που έχει λεφτά ή ακόμη και τους συγγενείς τους. Αυτό είναι ένα κακό παράδειγμα στα παιδιά του, που έτσι τα κάνουν και αυτά εγωιστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου