Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συμπεριφορά Των Εφήβων (στο σχολείο)

   Οι έφηβοι όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο, επειδή αλλάζουν χαρακτήρα πολλές φορές γίνονται κακοί με τους γονείς τους. Αλλά οι έφηβοι στην σημερινή εποχή είναι και λίγο τεμπέληδες, ειδικά τα αγόρια. Πολλές φορές δεν διαβάζουν για το σχολείο. Οι αιτίες είναι πολλές, μπορεί να :
  • Τεμπελιάζουν απλά.
  • Μην μπορούνε να συγκεντρωθούν στο διάβασμα.
  • Κάνουν παρέα με κακούς μαθητές, αυτοί τους επηρεάζουν αρνητικά.
    Τα παιδιά δεν ξέρουν ότι όλα αυτά που θα διδαχτούνε από το διάβασμα θα τους βοηθήσει στο μέλλον. Αν είστε γονιός και όπως οι περισσότεροι γονείς στεναχωριέστε για τα παιδιά σας, πρέπει να βρείτε πρώτα την αιτία και μετά να ακολουθήσετε της παρακάτω συμβουλές :
  • Αν τεμπελιάζει, διαβάστε μαζί του, πείτε του τα θετικά για το σχολείο και βάλτε έναν στόχο για την σχολική ζωή του, π.χ. να βάλει στόχο να γίνει γιατρός και πείτε του τι βαθμούς χρειάζεται για αυτό.
  • Αν δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο διάβασμα, διαβάστε μαζί του για μισή ώρα και μετά παίξτε ένα παιχνίδι μαζί, αυτό βοηθάει το παιδί εκτός από την συγκέντρωση που κάνει στο διάβασμα να του αρέσει όλο αυτό. Επίσης μην είστε πολύ αυστηροί με το παιδί σας, απλά η θετική ατμόσφαιρα τον βοηθάει.
  • Αν το παιδί σας έχει μπει σε κακές παρέες θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε με τους γονείς των παιδιών και να συναντηθείτε για να μιλήσετε για αυτό το πρόβλημα. 
    Υπάρχουν γονείς που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα παιδιά τους και τα παιδιά τους πολλές φορές καταλήγουν στους δρόμους. Και τα περισσότερα δεν έχουν καλό τέλος με την συνέπεια να καπνίζουν ή ακόμα και να παίρνουν ναρκωτικά. Προσπαθήστε να πείσετε το παιδί σας να μην μπλέξει μαζί τους. 

    Πάνω από όλα πρέπει να μάθετε το παιδί σας από μικρή ηλικία  να μην το παίζει "μάγκας''. Για την μαγκιά θα μιλήσουμε τον Μάρτιο. 

Καλό Μήνα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου