Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Συμπεριφορά Των Εφήβων (μέσα στην οικογένεια)

    Εφηβεία είναι ένα μεταβατικό στάδιο όπου από παιδί γίνεσαι σιγά σιγά ενήλικας. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο αλλάζει ο χαρακτήρας, το σώμα σου, ακόμα και η φωνή σου. Όμως έτσι όπως αλλάζει ο χαρακτήρας σου, αλλάζει και ο τρόπος σκέψης σου για τους άλλους ανθρώπους, για παράδειγμα θα δεις έναν άνθρωπο στον δρόμο όταν είσαι παιδί, μετά από μερικά χρόνια μπορεί να τον ξαναδείς όμως δεν θα σκέφτεσαι το ίδιο για αυτόν. Την εφηβεία την πέρασαν όλοι οι άνθρωποι και είναι απαραίτητη γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορείς να μεγαλώσεις. Οι έφηβοι πολλές φορές δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, για αυτόν τον λόγο έχουμε και τα προβλήματα στην οικογένεια. Για αυτήν θα μιλήσουμε σήμερα:

    Τα παιδιά είναι πολλές φορές καλά και "γλυκούλικα", όπως τους αποκαλούνε οι μεγάλοι, όμως μετά τα δέκα χρόνια τους άλλο δεν τα λένε ''γλυκούλικα'', μόνο για αυτό το παιδί σας θα στεναχωρηθεί, είναι κάτι σαν να μπαίνει σε νέο στάδιο της ζωής του. Μεγαλώνοντας θα καταλάβει ότι οι άλλοι άνθρωποι θα του συμπεριφέρονται σαν να είναι μεγάλος, νομίζοντας ότι είναι μεγάλος.

Οι έφηβοι στην οικογένεια
    Όλα τα παραπάνω πολλές φόρες θα τους δημιουργήσει να αισθάνονται σαν να είναι μεγάλοι και να νομίζουν κατά κάποιον τρόπο ότι είναι υπεύθυνοι για όλα, ιδιαίτερα τα αγόρια. Θα νομίζουν ότι μπορούν να αντιμιλάνε και να μην υπακοούν τις διαταγές σας... Αυτή είναι η αιτία που θα μαλώσετε με το παιδί σας και θα γίνουν πολλοί καβγάδες μεταξύ σας. Πρέπει να θυμάστε ότι και εσείς ήσασταν έτσι, ότι αυτά που λέει δεν τα εννοεί πραγματικά άπλα παίρνει ένα στάδιο πολύ δύσκολο...

    Πολλές φορές οι γονείς φοβούνται πολύ για τα παιδία τους. Νομίζουν ότι θα μείνουν έτσι για πάντα, ότι η εφηβεία θα τους παρασύρει σε κακές παρέες. Μη φοβάστε όμως... Αν καταλήξει σε κακές παρέες θα το καταλάβετε έτσι όπως δεν θα είναι καλός μαθητής, θα βγαίνει μέχρι αργά το βράδυ... Αν κάνει κάτι από αυτά τότε θα πρέπει να επεμβαίνετε. Επίσης, πρέπει να ξέρετε κάθε στιγμή πού είναι και με ποιον γιατί εκτός από τους κλέφτες, μπορεί να πέσει θύμα μπούλινγκ. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκετε τέταρτη στην λίστα με τις χώρες που έχουν μπούλινγκ στα σχολεία. Το παιδί μπορεί να μην μιλήσει και μετά από μπούλινγκ να φτάσει και ως τα όρια που είναι ο θάνατος... Για αυτό πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας και ειδικότερα τους έφηβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου