Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Αγάπη (Ημέρα των Ερωτευμένων)



    Η αγάπη είναι ένα έντονο συναίσθημα στοργής και φροντίδας. Αγάπη υπάρχει παντού. Στο σπίτι υπάρχει αγάπη μεταξύ γονέων και παιδιών ενώ στις εφηβικές ηλικίες, ένα αγόρι γνωρίζει ένα κορίτσι και αποφασίζουν να γίνουν ζευγάρι. Αργότερα παντρεύονται και ζουν στο ίδιο σπίτι. Ύστερα αποκτούν παιδιά. Υπάρχει και μέρα αφιερωμένη στην αγάπη. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου την οποία γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου. Όμως τα παιδιά 10-12 ετών  δεν θα πρέπει να έχουν σχέσεις με ένα αγόρι ή κορίτσι επειδή είχαμε μία τραγική ιστορία όπου ένα κορίτσι έγινε ζευγάρι με ένα αγόρι στην ηλικία των 14 ετών και γέννησε ένα παιδί στα 17. Για αυτό οι γονείς πρέπει να προσέχουν με ποιόν κάνουν παρέα τα παιδιά τους. 

     Στην ημέρα του αγίου Βαλεντίνου δισεκατομμύρια ζευγάρια ''γιορτάζουν'' την ημέρα αυτή, ανταλλάζοντας δώρα. Όμως πότε και πως γιόρταζαν του αγίου Βαλεντίνου; Σε αυτήν την ερώτηση είναι δύσκολο να απαντήσουμε επειδή η γιορτή αυτή ξεκίνησε από την καθολική εκκλησία που γιορτάζει κάθε χρόνο τον Άγιο Βαλεντίνο, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο μπήκε στην φυλακή και ''ένας θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.''* Από τότε που στην καθολική εκκλησία καθορίστηκε η μέρα αύτη γιορτάζετε ως ήμερα αγίου Βαλεντίνου.

     Κάθε χρόνο η διάσημη μηχανή αναζήτησης google, σε αυτήν την ημέρα βάζει νέο doodle. Παρακάτω έχει ένα βίντεο που δείχνει το doodle του έτους 2012.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου