Νέα

Chat Box: Για να επικοινωνείτε μαζί μας live! :) Μην ξεχάσετε να κάνετε like τη σελίδα μας στο facebook ή να μας προσθέσετε στους κύκλους σας στο Google+ :)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

    Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα ζώα. Γιατί σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Οπότε, από ότι καταλάβατε από τον τίτλο θα σας μιλήσουμε για αυτά. Τα ζώα υπάρχουν σε όλη τη γη και χωρίζονται σε κατηγορίες, μερικές από αυτές είναι τα θηλαστικά, τα ερπετά, τα πτηνά, τα έντομα κτλ. Μετά από αυτές τις κατηγορίες, χωρίζονται σε ράτσες. Η κάθε ράτσα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως το σκυλί ράτσας Ντάτσχουντ έχει μακριά σπονδυλική στήλη.

    Πολλές ράτσες και πολλά ζώα έχουν εξαφανιστεί μέχρι σήμερα ή είναι ζώα υπό εξαφάνιση. Ένα από τα πιο γνωστά εξαφανισμένα ζώα, που ο άνθρωπος δεν είδε ποτέ, ήταν οι δεινόσαυροι, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια . Όμως, τους δεινόσαυρους δεν τους εξαφάνισε ο άνθρωπος όπως και το Χαβανέζικο μάμο το οποίο εξαφανίστηκε το 1899. Επίσης, υπάρχουν πολλά ζώα που θεωρούνται ζώα υπό εξαφάνιση, όπως ο θαλάσσιος ιππόκαμπος, τον οποίο τον κυνηγούσαν οι άνθρωποι για να τον απολιθώσουν και να τον βάλουν στο σαλόνι τους για διακοσμιτικό. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ζώα υπό εξαφάνιση όπως οι αρκούδες, η χελώνα καρέτα-καρέτα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο. Για αυτό υπάρχουν οι εθελοντικες ομάδες στην οποία πολλοί κάτοικοι παίρνουν μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου